ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμι: Η ρύθμιση Βαλαβάνη δημιουργεί και νέες αδικίες

ποτάμι-η-ρύθμιση-βαλαβάνη-δημιουργεί-635915

Για αναίρεση του εαυτού της και ακύρωση παλαιότερων εξαγγελιών κατηγορεί την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, το Ποτάμι, σε σχέση με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.

«Ακούσαμε» σχολιάζει Το Ποτάμι «πως αν πληρώσει κανείς όλο το ποσό μέσα στον Μάρτιο θα διαγραφούν 100% οι προσαυξήσεις. Τι να σχολιάσει κανείς; Πώς αυτή η ρύθμιση ισχύει ήδη; Δήλωσε, επίσης, ότι τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου θα σβήνονται όλες οι προσαυξήσεις, αν καταβληθεί οποιοδήποτε μέρος του κεφαλαίου. Ποιος θα πάει να κάνει ρύθμιση σήμερα λοιπόν αφού “τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου” θα γίνει καλύτερη η ρύθμιση; Και τέλος, γίνεται με αποπληρωμή 1 ευρώ κεφαλαίου να χαρίζεις το 100% των προσαυξήσεων που δυνητικά μπορεί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ;»

«Όλοι περιμέναμε πως η νέα κυβέρνηση θα διορθώσει αδικίες, όχι πως θα προσθέσει νέες στις παλιές» επισημαίνει το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι και στον ΕΝΦΙΑ υπάρχουν «ανακρίβειες» σχετικά με το αφορολόγητο όριο στις 500.000 ευρώ, για το οποίο «θα έπρεπε να ξέρει η αρμόδια υπουργός πως από τα 550 δισ. αντικειμενικών αξιών των φυσικών προσώπων, άνω των 500.000 είναι μόνο τα 100 δισ. και συνεπώς θα πρέπει να επιβάλλει δημευτικούς συντελεστές» διερωτώμενο αν «θα το κάνει».

Τέλος, το Ποτάμι σχολιάζει την «αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και το ότι θα επηρεάσει τον φόρο που θα πληρώσουμε φέτος, ενώ o φόρος υπολογίζεται με τις αντικειμενικές της 31/12/2014 που δεν μπορούν πια να αλλάξουν», επικρίνοντας την κα Βαλαβάνη ότι «για άλλη μια φορά πρώτα εξαγγέλλει και μετά μελετάει».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου