ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ο Ηλ.Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου

ενώπιον-του-ανακριτή-διαφθοράς-ο-ηλ-κα-634775

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη απολογείται ο προσωρινά κρατούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για την υπόθεση του βίντεο με συνομιλία του με τον πρώην γγ της προηγούμενης κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η υπόθεση -για την οποία ο βουλευτής αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος- αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε τον Νοέμβριο του 2013 με τον κ. Μπαλτάκο στο γραφείο του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

Κατά την μεταγωγή τού βουλευτή, περίπου 100 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους εισήλθαν στο ισόγειο του κτιρίου 6 που στεγάζονται οι ανακριτές Διαφθοράς για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού από τον κ. Κασιδιάρη στη Βουλή, τον περασμένο Απρίλιο, είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ενώ έπειτα από έρευνα, που διενήργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας Καλ. Νταγιάντα, ασκήθηκε σε βάρος του βουλευτή ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου