ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Πέθανε από κοροναϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Βασίλης Μαγκαναδέλλης

λέσβος-πέθανε-από-κοροναϊό-ο-δημοσιογ-633405

Θλίψη στη Νέα Ιωνία Αττικής και στην Λέσβο από τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου που επί σειρά ετών ασχολείτο με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Ιωνίας.

Ο Βασίλης Μαγκαναδέλλης τις πρώτες μέρες του Απριλίου εκδήλωσε συμπτώματα και νοσηλεύτηκε πρώτα στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε εντατική του ΚΑΤ όπου τελικά δυστυχώς έχασε τη μάχη με αυτή τη σύγχρονη μάστιγα.
Το Λέσβιο στην καταγωγή δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη τοπικής καθημερινής εφημερίδας στη Νέα Ιωνία Αττικής Βασίλη Μαγκαναδέλλη ο οποίος έφυγε από κοροναϊό, αποχαιρετά η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής μαζί με την Παλλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων:
Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του θανάτου από κοροναϊό, του αγαπητού Λέσβιου δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη τοπικής καθημερινής εφημερίδας.
Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), έλαβε αναλυτική πληροφόρηση από την Χρυσάνθη Κοντού τελευταία πρόεδρο της Παλλεσβιακής Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, η οποία με μεγάλη θλίψη για την απώλεια του φίλου και συμπατριώτη, που γνώριζε περισσότερα από 17 χρόνια, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Βασίλης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας και πάντα βρισκόταν δίπλα στο Σύλλογο με την ανιδιοτελή προσφορά του. Χαρισματικός και δραστήριος με έντονο ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά και για τα συμβαίνοντα της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας, για τα οποία αρθρογραφούσε ως εκδότης του ΙΟΝΙΑΝΕΤ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Βασίλη! Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη!».
Με τα ίδια θερμά λόγια περιέγραψε την προσωπικότητα του Βασίλη Μαγκαναδέλλη και ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΟΛΣΑ, ενώ τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε, στην επικοινωνία του με την ΟΛΣΑ κι ένας άλλος επιφανής Λέσβιος της Νέας Ιωνίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κανλής.
Η δημοσιογραφική-εκδοτική του πορεία
Ήταν πρωτοπόρος στον χώρο των τοπικών ΜΜΕ και όχι μόνο, με την ενασχόληση του αγαπητού σε όλους στη Νέα Ιωνία, Βασίλη, να αρχίζει το 1990 με την συνυπευθυνότητα της εφημερίδας «Πληροφορία» (1990-1996), του νεανικού περιοδικού «Τeenagers (1992-95) και της διαχείρισης του δημοτικού Ραδιοφωνικού σταθμού 94,1 fm, του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (1993-94). Από το 1998 διετέλεσε εκδότης της ετήσιας έκδοσης «Πανόραμα Αγοράς Νέα Ιωνίας», παράλληλα με άλλες εκδόσεις, όπως ο «Πανοραμικός Χάρτης Νέας Ιωνίας», το Λεύκωμα-Ημερολόγιο “Ίωνες Δημιουργοί», το βιβλίο «Νέα Ιωνία-Ταξίδι στον χρόνο», ενώ από το 2006 διατηρούσε ενημερωτικό portal www.ionianet.gr για τη Ν. Ιωνία Αττικής.
Βαθιά προοδευτικός, όπως γράφουν οι φίλοι του, σε δεκάδες αναρτήσεις τους, έντονα πολιτικοποιημένος, ο Βασίλης, μεγάλωσε στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Ήταν ένας άνθρωπος της γενιάς του, που πάλευε καθημερινά για όσα πίστευε. Από μικρός έκανε πολλές δουλειές του ποδαριού για να βγάζει το χαρτζιλίκι του, μόχθησε, σπούδασε και έκανε το όνειρό του επάγγελμα. Άνθρωπος του τύπου και μαχόμενος δημοσιογράφος, από τους πιο δραστήριους στην περιοχή, ο Μαγκαναδέλλης ήταν ένας άνθρωπος τίμιος, βαθιά προοδευτικός. Ήρεμος μα συνάμα καυστικός. Αυστηρός στη δουλειά του και ταυτόχρονα ψυχή της παρέας. Όσοι σε γνωρίσαμε, νιώθουμε τυχεροί, που είχαμε δίπλα μας ένα σπάνιο χαρακτήρα, σωστό επαγγελματία με συνείδηση, ανθρωπιά, φιλοζωία και ευαισθησίες»…
tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου