ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 56χρονου Βέλγου στο Νέο Κόσμο

εξιχνιάστηκε-η-δολοφονία-56χρονου-βέλγ-633088

Ενας 32χρονος Αλβανός, που συνελήφθη και δύο συνεργοί του οι οποίοι αναζητούνται, είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας 56χρονου Βέλγου, που διαπράχθηκε στις 16 Ιουνίου 2017, στο Νέο Κόσμο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το θύμα είχε εντοπιστεί σε πεζόδρομο, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, θανάσιμα τραυματισμένο στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν διαφορές που είχαν οι δράστες με το θύμα από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έβλεπαν από την πρώτη στιγμή «Συμβόλαιο θανάτου» και πιθανό στήσιμο εκτέλεσης πίσω από την δολοφονία του 54χρονου Βέλγου. Το θύμα έχει ιταλικό όνομα, διέμενε στην Ισπανία και είχε βελγικά χαρτιά.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε έρθει στη χώρα μας στις 10 Ιουνίου, κάνοντας κράτηση σε ξενοδοχείο της οδού Καραγιώργη Σερβίας, με ανοικτή… ημερομηνία αναχώρησης, ενώ πλήρωνε την διαμονή του κάθε δύο ημέρες. Στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο 54χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα για κάποια «συναλλαγή», ή ήταν ένα στημένο ταξίδι δολοφονίας από τους εκτελεστές.

Από την νεκροτομή τότε είχε διαπιστωθεί ότι το θύμα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο των 32ΜΜ, πίσω από το αριστερό αυτί και πύλη εξόδου από το μέτωπο. Το θύμα είχε πέσει με το κεφάλι στο έδαφος με αποτέλεσμα να προκληθεί και άλλο τραύμα στο μέτωπο, εξαιτίας της πτώσης, κάτι που δεν απέκλειε την περίπτωση του ατυχήματος. Ο ιατροδικαστής όμως ανέδειξε την «μαφιόζικη» εκτέλεσή του.

Ο 54χρονος είχε βρεθεί νεκρός, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, σε αλσύλλιο, στην οδό Φανοσθένους 14, στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου. Η εκδοχή της ληστείας φαίνεται να αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή καθώς το θύμα είχε στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα, τα στοιχεία ταυτότητάς του, και περίπου 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με καταθέσεις υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ο 54χρονος είχε μία φυσιολογική συμπεριφορά σαν «τυπικός τουρίστας», χωρίς κάτι να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Στο δωμάτιό του υπήρχαν κάποια χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες μαζί με τα κινητά του τηλέφωνα, οι μπαταρίες των οποίων είχαν αδειάσει, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, με στόχο να γίνει κάποια ανάσυρση δεδομένων, όπως κλήσεις, sms και emails, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες επαφές του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου