ΕΛΛΑΔΑ

«Απειλούσαν ότι θα με τελειώσουν» λέει ο 46χρονος που δέχτηκε άγρια επίθεση από πέντε κουκουλοφόρους

απειλούσαν-ότι-θα-με-τελειώσουν-λέε-632983

Σοκάρει η κατάθεση του 46χρονου από τον Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο, ο οποίος στις 29 Μαρτίου δέχθηκε, όπως κατήγγειλε, άγρια επίθεση από πέντε κουκουλοφόρους ενώ βρισκόταν στο μετόχι του.

Στην επίθεση σε βάρος του 46χρονου φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων τρεις νεαροί, 26,23 και 20 ετών ( οι δύο πρώτοι αδέρφια), μέλη οικογένειας του Προφήτη Ηλία που στο παρελθόν ενεπλάκη σε πολύκροτη υπόθεση. Οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων την Παρασκευή αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου (μετά από αναβολή) για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

«Κατέβηκαν και δίχως καμία προειδοποίηση άρχισαν να με χτυπούν με σιδεροσωλήνες. Ο πρώτος με χτύπησε στο μηρό με σκοπό να πέσω κάτω και μετά όταν προσπάθησα να του αρπάξω τον σωλήνα για να αμυνθώ, κάποιος από τους υπόλοιπους με χτύπησε με σιδεροσωλήνα στο κεφάλι και έτσι έπεσα κάτω. Όλοι μαζί με χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος και όσο με χτυπούσαν, απειλούσαν ότι θα με τελειώσουν…», περιγράφει.

Για μία «γκανγκστερική, ανηλεή, αναιτιολόγητη και αήθη επίθεση που παρουσιάζει ακραία αντικοινωνικά χαρακτηριστικά» κάνει λόγο ο συνήγορος του 46χρονου κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας.

«Οι κατηγορούμενοι με άρτια προπαρασκευή, κατανεμημένους ρόλους και κραδαίνοντας φονικά όπλα παρακολουθούσαν τον εντολέα μου και την κατάλληλα στιγμή έδρασαν για να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους, το οποίο κατά την άποψη μου δεν στόχευε στην πρόκληση σωματικών βλαβών αλλά στην αφαίρεση της ζωής του.

Η άποψη δε αυτή ενισχύεται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι ακόμα και όταν το θύμα κείτονταν αιμόφυρτο στο έδαφος, συνέχιζαν άπαντες να τον χτυπούν με σίδερα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Αν δε κατά το χρόνο της επίθεσης, δεν διέλαυνε από το σημείο ΙΧΕ όχημα στη θέα του οποίου οι δράστες αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, τώρα μετά βεβαιότητας θα μιλούσαμε για ανθρωποκτονία.

Εύχομαι οι μέχρι τώρα κατηγορούμενοι, επιδεικνύοντας υποτυπώδη μεταμέλεια, να συμβάλλουν στο έργο της δικαιοσύνης για την ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας, αποκαλύπτοντας τους υπόλοιπους συνεργούς».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου