ΕΛΛΑΔΑ

Πόλα Ρούπα: Από ισόβια μειώθηκε σε 6 χρόνια η ποινή της για την επίθεση στην ΤτΕ

πόλα-ρούπα-από-ισόβια-μειώθηκε-σε-6-χρό-632890

Εντυπωσιακή είναι η μείωση της ποινής του δραστήριου μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλας Ρούπα για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014 ( ενέργεια την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας).

Η ποινή, μειώθηκε σε έξι χρόνια και δύο μήνες κάθειρξη, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτοδίκως, το 2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τής είχε επιβάλει ποινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά..

Η απόφαση του δικαστηρίου τότε, είχε ληφθεί με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Π. Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη.

Ωστόσο στο δικαστήριο που εξέδωσε την ετυμηγορία της το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα κι από σχετική εισαγγελική πρόταση, απέρριψε την κατηγορία για διεύθυνση ένοπλης οργάνωσης. Δεν δέχτηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την προμήθεια των εκρηκτικών όπως κι ότι υπήρξε στόχευση στο κτίριο του πιστωτικού ιδρύματος και δεν υπήρξαν ζημιές σε γύρω κτίρια.

Σημειώνεται ότι σε σχετικά έγγραφά της, η ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και γραφεία της οδού Πανεπιστημίου.

Στελέχη των διωκτικών αρχών εκφραζουν την έκπληξή τους, για την διαφοροποίηση της ποινής μέσα σε δύο χρόνια, ενώ δικαστικοί λειτουργοί σημειώνουν ότι η απόφαση ήταν αιτιολογημένη.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου