ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών – Απέκλεισαν το campus του ΑΠΘ

θεσσαλονίκη-συνεχίζονται-οι-κινητοπ-632879

Στον αποκλεισμό του campus του ΑΠΘ προχώρησαν σήμερα το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την επιστροφή στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας και για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη».

«Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης» προσθέτουν και καταλήγουν: «Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη που πραγματοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες έπειτα από αποφάσεις 12 φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου