ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογολογίας συνέχεια: Νέα σενάρια για κάλπες στις 26 Μαΐου

εκλογολογίας-συνέχεια-νέα-σενάρια-γι-628115

Εκλογολογίας συνέχεια…με την Κυριακή της 26ης Μαΐου να ακούγεται ολοένα και περισσότερο ως πιθανή ημερομηνία στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει το δρόμο των πρόωρης κάλπης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (μια φορά στην πρόσφατη συνεδρίαση των γραμματέων της ΝΔ και μια ακόμη την Τετάρτη σε κομματική εκδήλωση) την τελευταία περίοδο, ενώ σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ποντίκι” προτάσσεται επίσης η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο καθαρό και ισχυρό το εκλογικό δίλημμα τον Μάιο απ’ όσο τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι μια αμφίσημη δήλωση για το θέμα των εκλογών είχε κάνει την Τρίτη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Στόχος μας είναι ο Οκτώβριος, εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβριο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Συνέδεσε, ωστόσο, την προσφυγή στις κάλπες με το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, προσθέτοντας τα εξής: «Ως προς το Κοινοβούλιο ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι Οκτώβριο. Ως προς την οικονομία, την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου (ευρωεκλογές/ αυτοδιοικητικές) είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου που προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις του. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Εργαζόμαστε για την εξάντληση της τετραετίας. Εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε…».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου