ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση στην Καλαμάτα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. επιφανείς επιχειρηματίες και συγγενείς τοπικών παραγόντων

εγκληματική-οργάνωση-στην-καλαμάτα-σ-62164

Επιφανείς επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, συγγενείς τοπικών παραγόντων, αλλά και μπράβοι νυχτερινών κέντρων, είναι ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καλαμάτα.

Ανάμεσα τους και ένας εκ των καταδικασμένων για την κλοπή 5,9 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2004 από τα θησαυροφυλάκια του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα. Χρήματα τα οποία αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα ξεκινάει από τον περασμένο Σεπτέμβρη με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων, διακίνηση και εμπορία αναβολικών.

Μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Καλαμάτα από τα ξημερώματα της Τρίτης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έπεσαν στα χέρια των αρχών. Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν για μήνες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με την συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων αναβολικές ουσίες, φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, ένα πιστόλι χωρίς άδεια και χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος ενός των κατηγορουμένων, Στάθης Σταματόπουλος δήλωσε για πελάτη του:

“Αρνείται την κατηγορία και θα στοιχειοθετήσει την υπεράσπιση του με τα στοιχεία που θα συλλέξουμε τις προσεχείς ημέρες βλέποντας βέβαια την δικογραφία”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου