LIFE STYLE

Η ώρα του εισαγγελέα για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

η-ώρα-του-εισαγγελέα-για-την-υπόθεση-το-620804

Με τις έγγραφες εξηγήσεις του Πέτρου Φιλιππίδη μπαίνει στην τελική της ευθεία η εισαγγελική έρευνα που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος του για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Ο ηθοποιός ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων επέλεξε να μην εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα, όπως είχε δικαίωμα, αλλά να απαντήσει, μέσω του συνηγόρου του, με έγγραφο υπόμνημα σε όσα του αποδίδονται.

Παράλληλα, ο γνωστός πρωταγωνιστής πρότεινε να εξεταστούν ως μάρτυρες από τον εισαγγελικό λειτουργό συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε γυναίκα μάρτυρας η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον ηθοποιό.

Μετά τις εξηγήσεις του Πέτρου Φιλιππίδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση του εισαγγελέα ο οποίος θα κρίνει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ή όχι.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να δώσει ανωμοτί κατάθεση μετά τις καταγγελίες σε βάρος του τριών συναδέλφων του.

Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον ηθοποιό για βιασμό που τελέστηκε το 2008 , μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Ο 59χρονος , ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, αρνείται όσα του αποδίδονται και φέρεται να περιγράφει διαφορετικά περιστατικά.

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου