ΕΛΛΑΔΑ

Globe and Mail: Ο Ντράγκι ανησυχεί για τη διένεξη με τις πολεμικές αποζημιώσεις

globe-and-mail-ο-ντράγκι-ανησυχεί-για-τη-διένεξη-μ-620376

Με τίτλο «Ο Ντράγκι επαινεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ως αντισταθμιστικό της ελληνικής κρίσης, ενώ το ευρώ βυθίζεται πάλι» ο ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail, Έρικ Ρέγκιουλι, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τόνισε πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ προστατεύει την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Καναδός ανταποκριτής αναφέρει πως ο Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, επισήμανε ότι διαπιστώθηκε πτώση των spreds στα ομόλογα της Πορτογαλίας και άλλων χωρών που έχουν πληγεί οι οικονομίες τους, παρά την ανακινούμενη ελληνική κρίση, και πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θωρακίζει τις χώρες της Ευρωζώνης από τον κίνδυνο της μετάδοσης. Επιπλέον υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη ανακάμπτει και πως βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Έρικ Ρέγκιουλι σημειώνει πως οι δεκαετείς αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κατά μισή μονάδα και ότι ακόμα και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει πτώση παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της Ελλάδας για φέτος προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχει ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της για το θέμα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, o υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είναι έτοιμος να υπογράψει σχετική απόφαση που θα αναφέρεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα για τις αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από την Γερμανία σε σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου