ΕΛΛΑΔΑ

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών & συντάξεων

κυβέρνηση-κανένα-πρόβλημα-με-την-κατα-618138
«Αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά» αναφέρεται σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δημοσιεύματα για κίνδυνο στην καταβολή μισθών και συντάξεων Απριλίου, αλλά και μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα του 2014.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα.

«Στον 1,5 μήνα της θητείας η κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το ’success story’ περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα» αναφέρεται ακόμα.

Και καταλήγει: «Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (ν/σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.

» Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει.»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου