ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

νεκρός-βρέθηκε-ο-βαγγέλης-γιακουμάκη-617991

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του, ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης. Οι πρωτες ενδείξεις μιλάνε για αυτοκτονία με κόψιμο φλεβών στα χερια, συμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις ιατροδικαστών

Τη σορό εντόπισε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.

Στην περιοχή βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σε αυτοκτονία, πιθανόν με κόψιμο των φλεβών στα χέρια -καθώς το το πτώμα φέρει τραύμα στον δεξί καρπό ενώ ο νεαρός ήταν αριστερόχειρας,- αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή. Ο νεκρός βρέθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ φέρει τραύματα και από επιθέσεις άγριων ζώων.

Ωστόσο ιατροδικαστές και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα αυτά, λόγω της προχωρημένης σήψης. Οι αξιωματικοί εξέτασαν αν ο άτυχος σπουδαστής σύρθηκε ή μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε από άλλο μέρος, και τα πρώτα ίχνη δεν επιβεβαιώνουν αυτή την εκδοχή. Τα στελέχη της αστυνομίας δεν είναι πάντως κατηγορηματικά σε αυτό το στάδιο των ερευνών.

Σύμφωνα με πηγές, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του

Το πτώμα συγκεντρώνει πολλά από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του αγνοούμενου 20χρονου φοιτητή, κυρίως στο ντύσιμο.

Σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Και συμπλήρωναν πως με βάση τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή (εάν έχει σημάδια στα ρούχα του ή τραύματα) θα εξακριβωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο και εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί ένα μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν πως στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί (σημειώνεται πως είχαν σταλεί κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα) καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές αλλά πιθανόν λόγω του σημείου που ήταν (χαμηλή βλάστηση) δεν ήταν εύκολη η ανεύρεση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα:

Πηγές αναφέρουν ότι ο νεκρός φορά μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, στοιχείο που παραπέμπει στον εξαφανισμένο φοιτητή, καθώς αυτό το σήμα έφερε η μπλούζα του, όταν εξαφανίστηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου