ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της Βαλαβάνη για τη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο

η-απάντηση-της-βαλαβάνη-για-τη-νοσηλεί-617955

«Η νοσηλεία μου σε ιδιωτική κλινική οφείλεται σε ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όχι σε έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας», απαντά η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ, Δημήτρη Βαρνάβα, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου που την καλούσαν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Βαρνάβας «δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν».

Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών:

«Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σε δημόσια ανακοίνωση του ζητά την «ιδιώτευση» μου, επειδή νοσηλεύομαι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αν ο κ. Βαρνάβας έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το βιογραφικό μου, θα διαπίστωνε ότι επί 23 χρόνια, έως και τις 26.1.2015, ήμουν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Μήπως μια τέτοια δουλειά, στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνονταν και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά συμβόλαια, μ’ ένα από τα οποία νοσηλεύομαι σήμερα, δείχνει «έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας» και «ασυνέπεια λόγων και έργων»; Κάποιος θα έπρεπε, σε αυτή την περίπτωση, να μου το έχει επισημάνει και να έχω παραιτηθεί απ’ τη δουλειά μου εδώ και δεκαετίες. Ο κ. Βαρνάβας προφανώς επίσης αγνοεί ότι η δουλειά αυτή στάθηκε ιστορικά καταφύγιο απασχόλησης, στη δικτατορία όσο και μετά από κρίσεις στ’ αριστερά κόμματα αργότερα. Κι ότι μετά το 1989 και επί χρόνια, σ’ αυτή τη δουλειά απασχολήθηκαν κατάλογος ολόκληρος από μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχαν μόλις τότε, λόγω συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, αποχωρήσει από το ΚΚΕ.

Όσο για τη χρήση ενός από τα προϊόντα της δουλειάς μου σήμερα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, γιατρός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, χωρίς καν να έχει απευθυνθεί πρώτα σε μένα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θέτει δημόσια θέματα τα οποία ξέρει ότι για ν’ απαντηθούν, επί της ουσίας καταργούν το ιατρικό απόρρητο. Το δικό μου, όχι το δικό του. Όντας γιατρός ο ίδιος, θεωρεί ότι η δημόσια συζήτηση για προσωπικά θέματα υγείας είναι το πιο κατάλληλο πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση;

Προφανώς επίσης έχει στο μυαλό του ότι τι κάνει ένας υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο στους τομείς αρμοδιότητας του είναι λιγότερο σημαντικό απ’ ότι κάνει για τα όποια θέματα προσωπικής υγείας αντιμετωπίζει. Θεωρεί προφανώς ο κ.Βαρνάβας, όταν με καλεί «να ιδιωτεύσω» – πράγμα που δεν έκανα ποτέ απ’ τα 18 μου, ούτε κατά τα δεκαεπτά χρόνια μεταξύ 1989 και 2006, που ήμουν ανένταχτη – ότι ως υπουργός θα πρέπει να κριθώ, και μάλιστα με συνοπτικές δημόσιες διαδικασίες, από το δεύτερο, όχι από το πρώτο…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου