ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Η ανώτατη ποινή για τους τρεις έφηβους που δολοφόνησαν την 50χρονη

έγκλημα-στην-αγία-βαρβάρα-η-ανώτατη-πο-615298

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στους τρεις εφήβους για την άγρια δολοφονία μιας 50χρόνης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα. Το θύμα είχε βρεθεί τον περασμένο Νοέμβριο δολοφονημένη με 70 μαχαιριές στο διαμέρισμα της.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ως ηθική αυτουργός καταδικάστηκε η 15χρονη κόρη του θύματος, ενώ οι δύο φίλοι της, ηλικίας 16 και 17 ετών, κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του εγκλήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορούμενους.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι όπως κατηγορούνται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί με τρομακτική σκληρότητα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Απόστολος Λύτρας τόνισε “το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο.
Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου