ΕΛΛΑΔΑ

Η ανάρτηση Λαγού μέσα από το περιπολικό στις Βρυξέλλες

η-ανάρτηση-λαγού-μέσα-από-το-περιπολικ-615111

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προχώρησε ο καταδικασθέντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Λαγός έγραψε μέσα από το περιπολικό όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ένα οργισμένο tweet, στο οποίο δηλώνει περήφανος ενώ τονίζει πως τον πάνε φυλακή κλέφτες και ανθέλληνες.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του έγραψε τα εξής:

“Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες,άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”.

Την ανάρτησή του συνοδεύουν και τα hashtags #AstraZeneca και #Εμβόλιο, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ανάρτηση.

Το ένταλμα κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol

Το ένταλμα σε βάρος του Γιάννη Λαγού είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Μ.Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ 10 απείχαν.

Στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε πως ο καταδικασθέντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα για 48 ώρες, και δικαστής θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταβεί στη Νορβηγία, ενώ αναμένονταν η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, εθεάθη στο εξεταστικό κέντρο του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να κάνει τεστ κορονοϊού και να ταξιδέψει, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε και επίσημα μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του στις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου