ΕΛΛΑΔΑ

Άγριος καβγάς με «χαρακτηρισμούς» στο Περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου: «Είσαι νούμερο, γελοίος και …Αθηναίος» [βίντεο]

άγριος-καβγάς-με-χαρακτηρισμούς-στ-615007

Ο κακός χαμός έγινε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου με τους συμβούλους να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς σε ζωντανή μετάδοση. Δύο γύροι αντιπαράθεσης συνθέτουν το σκηνικό της αντιπαράθεσης με τους χαρακτηρισμούς και τις φωνές να δίνουν και να παίρνουν.

Όπως αναφέρει ο Ηπειρωτικός Αγών όλα ξεκίνησαν με τη συζήτηση για την ανανέωση της θητείας των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Ηπείρου, με τον επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρο Ριζόπουλο να θέτει ερωτήματα για την επιλογή της Βασιλικής Μπούμπα και της Σταυρούλας Τσιάρα, επειδή προέρχονται από τον ίδιο χώρο, καθώς και λόγω της γνωστής θέσης που έχει και στο παρελθόν εκφράσει για αποτυχημένους χειρισμούς της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και περιφερειακής συμβούλου Στ. Τσιάρα στο θέμα της πανδημίας.

«Άντε γεια…»

«Εμείς αυτούς προτείνουμε, εσύ θες τίποτε άλλο… άντε γεια…», απάντησε σαφώς εκνευρισμένος ο περιφερειάρχης, με τον Σπύρο Ριζόπουλο να αντιλαμβάνεται άμεσα την προέλευση της έκφρασης και να του ανταπαντά: «Ποιος έγινες, ο Τάκης του Ολυμπιακού ξαφνικά τώρα;».

Μετά από κάποια «πρόσεχε» και «μαζέψου», ο Σπ. Ριζόπουλος συνέχισε τον διάλογο, λέγοντας πως «ούτε σπίτι σου είναι εδώ ούτε στάνη…» και τον περιφερειάρχη να απαντά κάτι για τα σαλόνια των Αθηνών.

Η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρο Παργανά να δίνει τον λόγο στους επικεφαλής και τους περιφερειακούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων. Όμως υπήρξε και δεύτερος γύρος, με τις εκφράσεις που είχαν ακουστεί έως εκείνη την ώρα να μην είναι τίποτα μπροστά στα όσα ακολούθησαν.

Ο χαρακηρισμός «Αθηναίος»

Ο περιφερειάρχης θέλησε να έχει την τελευταία λέξη, καλύπτοντας την κ. Τσιάρα, ωστόσο οι κατηγορίες που εξαπέλυσε προς τον κ. Ριζόπουλο, λέγοντας ότι είναι απών απ’ όλα και χαρακτηρίζοντάς τον Αθηναίο, οδήγησαν σε ανταλλαγή χαρακτηρισμών που δεν έχουν προηγούμενο και καταγράφονται ως μια μαύρη σελίδα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Ηπείρου.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, απαντώντας επί προσωπικού είπε πως «πιστοποιητικά πατριωτισμού ηπειρωτικού» δε δέχεται από κανέναν. «Όσο έχεις αδικήσει τον τόπο στον οποίο έχεις κολοκάτσει είκοσι χρόνια, δεν τον έχει αδικήσει κανείς… Τον έχεις υποτάξει, τον έχεις διαφθείρει και μιλάς κι από πάνω… Την πολιτική αλητεία σου δεν την ανέχτηκα ποτέ», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που κατάφεραν να ακουστούν, καθώς εκτός από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, που εις μάτην προσπαθούσε να βάλει τέλος στον καβγά, παρενέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, αποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς «συκοφάντης» και «τουρίστας» στον επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου».

Η κόντρα Ριζόπουλου- Καχριμάνη σταμάτησε με τον πρώτο να αποκαλεί «αλήτη» τον δεύτερο και τη σκυτάλη να παίρνει ο Β. Ψαθάς, χρησιμοποιώντας και αυτός την ίδια λέξη και προσθέτοντας μπόλικους ακόμη χαρακτηρισμούς. «Ριζόπουλε, είσαι μεγάλος αλήτης και συκοφάντης. Είσαι ένα νούμερο της πολιτικής και πάνω απ’ όλα ένας τουρίστας, ένα μηδενικό για την Ήπειρο…», ανέφερε στο δικό του κρεσέντο, για να ακολουθήσει και ένας ακόμη διάλογος με την ανταλλαγή των χαρακτηρισμών «γελοίε».

Σε εκείνο το σημείο αποφάσισε να κλείσει τα μικρόφωνα ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ο οποίος χαρακτήρισε ντροπή τις εκφράσεις που ακούστηκαν. «Νομίζετε ότι στα μάτια των πολιτών ανεβαίνετε, ότι είστε αρεστοί… ντροπή σας. Λυπάμαι για το επίπεδό σας. Δε θέλω να ξαναπροεδρεύσω σε τέτοιο συμβούλιο. Παράσταση θα κάνετε εδώ;», ήταν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε από την πλευρά του.

Το σχετικό απόσπασμα διαγράφηκε από το αρχείο της συνεδρίασης στο Youtube, ωστόσο μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου