ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου

εισαγγελική-πρόταση-για-αποφυλάκιση-613793

Την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των καταδικασμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων» Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, και της συντρόφου του Γεράσιμου προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας προς το Συμβούλιο Εφετών.

Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο, στο οποίο προσέφυγαν οι δύο γυναίκες κατά της διάταξης προφυλάκισής τους από τον ανακριτή της υπόθεσης Ευτύχη Νικόπουλο.

Την τελικά απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών, αλλά η μητέρα Τσάκαλου είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στα αδικήματα της τρομοκρατίας. Πάντως, η μητέρα είχε καταθέσει στην απολογία της ότι «προσπαθούσα να πείσω την Αγγελική να παραδοθεί, αλλά εκείνη είχε αποφασίσει διαφορετικά…»

Η σύλληψη της Αθηνάς Τσάκαλου είχε γίνει μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό σχεδίαζε την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» για απόδραση από τον Κορυδαλλό μέσω βομβιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, στην Αθηνά Τσάκαλου πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τη Σαλαμίνα, αλλά και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα. Για τη σύντροφο προτείνεται απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση στην αστυνομία μία φορά τον μήνα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου