ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ισόβια στον Ιρακινό που είχε δολοφονήσει τουρίστα για να τον ληστέψει

πάτρα-ισόβια-στον-ιρακινό-που-είχε-δολ-613362

Την ίδια βαρύτατη ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο, επιφύλαξε η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών σε έναν 29χρονο Ιρακινό ο οποίος είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου έναν 63χρονο Ιταλό τουρίστα πριν από έξι χρόνια για να αρπάξει το τσαντάκι που κρατούσε.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον αλλοδαπό σε ισόβια και κάθειρξη 11 ετών, ως φυσικό αυτουργό ληστείας κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε θάνατος, ενώ κατηγορούνταν ακόμη για αντίσταση και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων. Αντίθετα, αθώωσε τη φίλη του που είχε κατηγορηθεί ως ηθική αυτουργός στα αδικήματα.

Το έγκλημα είχε γίνει τα ξημερώματα της 7ης Απριλίου του 2013, όταν το 63χρονο θύμα που φιλοξενείτο στην Πάτρα περπατούσε στην πλατεία Παπαφλέσσα. Το ζευγάρι τον πλησίασε από πίσω και ο Ιρακινός τον χτύπησε στο κεφάλι, άρπαξε το ατομικό του τσαντάκι και το κινητό του και τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα νοσηλεύτηκε επί τρεις μήνες στην Εντατική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Ιουλίου. Αργότερα, το ζευγάρι συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου