ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Αλλα λένε εντός και άλλα εκτός Ελλάδος για το ΤΑΙΠΕΔ

νδ-αλλα-λένε-εντός-και-άλλα-εκτός-ελλάδ-613338

Για «παλινωδίες» στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως άλλα υπόσχεται εκτός Ελλάδος και άλλα θέλει να πράξει εντός Ελλάδος.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης τονίζει πως ο υπουργός Οικονομικών, στις τοποθετήσεις του στο Eurogroup (11 και 16 Φεβρουαρίου), υποστήριζε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να μειώνουν το δημόσιο χρέος, ενώ η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, χθες είπε σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ότι θα έρθει διάταξη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα πηγαίνουν πλέον για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

«Ποιος εκπροσωπεί τις θέσεις της χώρας; Ο υπουργός Οικονομικών ή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών; Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι έτσι φέρνει πιο κοντά νέο Μνημόνιο; Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος της;», διερωτάται ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος και τονίζει πως οι όποιες απώλειες εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας, θα διευρύνουν το, ήδη, σημαντικό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό, καθιστώντας αναγκαία και νέα μέτρα, όσο και νέα δάνεια από τους δανειστές.

«Δε θέλουν να μειώσουν το χρέος.Δεν θέλουν να μειώσουν τα ελλείμματα των επομένων ετών. Διώχνουν τους επενδυτές και υπονομεύουν την ανάπτυξη. Και τώρα θυμήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων προσπαθούν να υφαρπάξουν», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου