ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η κατάληψη στη Νομική Σχολή

έληξε-η-κατάληψη-στη-νομική-σχολή-611585

Έληξε το μεσημέρι της Τετάρτης η κατάληψη στη Νομική Σχολής Αθηνών με την αποχώρηση των καταληψιών. Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως είχε ζητήσει της συνδρομή της Αστυνομίας για την αποφυγή επεισοδίων από την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται πλέον τα όργανα της Πολιτείας να παραμένουν αδρανή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επάνέλαβε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η Εισαγγελία από την Κυριακή έχει ζητήσει από την Αστυνομία «τη λήψη μέριμνας» για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται, με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, επαναλαμβάνουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/3/2015 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη.

»Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου, αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».

Δήμος Αθηναίων: Να μην αδρανούν τα όργανα της Πολιτείας

«Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης και του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν επιτρέπεται πια να παραμένουν αδρανή» τονίζεται από τον Δήμο Αθηναίων με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, αναφέρεται: «Μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης. Ανενόχλητοι έγραψαν συνθήματα στην εκκλησία της Καπνικαρέας, στο δημαρχείο της Αθήνας, σε κτίρια της οδού Αθηνάς και της πλατείας Μοναστηρακίου, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθάρισαν συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο του Μεγάρου της Βουλής, αλλά και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που ούτε αυτό γλίτωσε από την αισθητική βεβήλωση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου