ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είμαστε φονιάδες» δηλώνουν οι «στοχοποιημένοι» της Γαλακτοκομικής

δεν-είμαστε-φονιάδες-δηλώνουν-οι-σ-611533

Μόλις μία ημέρα μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι πρωταγωνιστές των επίμαχων φωτογραφιών που τις τελευταίες ημέρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου δίνουν τη δική τους απάντηση.

Σε συνέντευξή τους σε ιστοσελίδα, οι συμφοιτητές του Βαγγέλη που φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονίας του 20χρονου φοιτητή παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων και αρνούνται οποιασδήποτε μορφής ανάμειξή τους στην περιπέτεια και το άδοξο τέλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Δεν είμαστε φονιάδες. Δεν είμαστε αυτοί που βασάνιζαν τον Βαγγέλη. Εμείς ήμασταν η παρέα του, οι φίλοι του. Έχουμε στοχοποιηθεί άδικα, εξαιτίας της διαρροής φωτογραφιών από το Facebook. Και πλέον δεν μπορούμε να βγούμε από την Εστία, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο. Βλέπεις τι γίνεται; Ο κόσμος έχει μνήμη. Έχει δει τη φωτογραφία τόσες φορές. Είναι λογικό να έχει θυμό. Όμως το θυμό σας πρέπει να τον ξεσπάσετε αλλού. Δεν είμαστε αυτοί που ψάχνετε», δήλωσε μέλος της παρέας των Κρητικών, ο Ανδρέας Ζαχαράκης.

Από τη μεριά του, ο 18χρονος Παναγιώτης Καραγκούνης είπε: «Από το δικό μου κυρίως προφίλ διέρρευσαν οι 2-3 φωτογραφίες, έκλεισα τον λογαριασμό μου και κλείστηκα στον εαυτό μου, μέχρι να σταματήσουν να μας βρίζουν. Αλλά είδα ότι δεν γίνεται κάτι και αποφάσισα να μιλήσω. Ήδη και οι δικοί μου γονείς έχουν ασκήσει μήνυση κατά αγνώστου, μπας και ηρεμήσουμε επιτέλους. Αργήσαμε να μιλήσουμε γιατί δεν θέλαμε άλλα μπλεξίματα. Βάλαμε δικηγόρους και περιμένουμε. Εδώ καλά καλά ούτε οι ίδιες οι Αρχές δεν έχουν καταλάβει ποιος φταίει και κατά τα άλλα, εμείς βγήκαμε από το πρώτο λεπτό οι δολοφόνοι και ηθικοί αυτουργοί της αυτοχειρίας του Βαγγέλη».

Όσο για τον «αρχηγό» της ομάδας των Κρητικών; Ο Στέλιος Μαυρόκωστας, σύμφωνα με την παρέα του, «φοβάται πλέον να κυκλοφορεί και έχει κλειστεί στην Εστία γιατί τον έχουν κάνει πρωτοσέλιδο και είναι πρώτη μούρη σε όλα τα δελτία».

Ανακοίνωση από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής

Να σταματήσει η στοχοποίηση ατόμων ζήτησαν και οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη. Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζουν, γίνεται ο καθένας τους θύμα εκφοβισμού, ενώ καλούν όσους γνωρίζουν κάτι να το καταθέσουν στις αρχές.

Η ανακοίνωση των σπουδαστών:

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”.

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου