ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν τα φροντιστήρια για όσους δίνουν εξετάσεις

ανοίγουν-τα-φροντιστήρια-για-όσους-δί-608223

Μπορεί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου, ωστόσο εκείνη την ημέρα όλα δείχνουν πως μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί ανάβουν το “πράσινο φως” αλλά μόνο για τα φροντιστήρια των μαθητών της Γ’ Λυκείου που δίνουν πανελλήνιες. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Δηλαδή, οι επιστήμονες προκρίνουν το άνοιγμά τους αλλά μόνο για όσους πρόκειται να δώσουν εξετάσεις.

Παράλληλα, η επιτροπή των ειδικών φαίνεται πως εισηγείται και την κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο, το λεγόμενο click away και click inside από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών και με έναν πελάτη ανά 50 τ.μ.

Παραμένει το “λουκέτο” στους βρεφονηπιακούς

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βάζοντας τέλος στις όποιες φήμες για άνοιγμα.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

Στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών, αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς, όπως είπε, όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, από την πλευρά της, σημείωσε ότι όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τα γυμναστήρια πρέπει πρώτα να υπάρξει εικόνα από το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που άνοιξαν τώρα, προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες δραστηριότητες. “Αυτή η στιγμή δεν μπορούν να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί”, ανέφερε.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου