ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πήρε όπλο και ζητά άδεια οπλοχρησίας για το αγριογούρουνο

δήμος-θεσσαλονίκης-πήρε-όπλο-και-ζητά-602950
Για την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Άδεια για να προμηθευτεί δύο όπλα, ένα αναισθητοποίησης και ένα κρότου ζητά με αίτημά του στο δασαρχείο ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά τις βόλτες αγριογούρουνου στην πλατεία Αριστοτέλους την Παρασκευή (7/5) και στα Λαδάδικα. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ακινητοποίηση άγριων ζώων που θα ξαναβρεθούν στον αστικό ιστό της πόλης.

Η έγκριση από το δασαρχείο είναι απαραίτητη προκειμένου στη συνέχεια η Αστυνομία να δώσει άδεια οπλοχρησίας στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η έγκριση από το δασαρχείο είναι απαραίτητη προκειμένου στη συνέχεια η Αστυνομία να δώσει άδεια οπλοχρησίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Οι επιχειρήσεις ακινητοποίησης άγριων ζώων σε περίπτωση που εντοπιστούν εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος θα γίνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία του δήμου, περισυλλογέα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Ηδη οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση κατάλληλου όπλου από την Ε.Ε. (το πιθανότερο από την Βουλγαρία). Στο μεταξύ, δύο υπάλληλοι του δήμου έχουν εκπαιδευτεί για να χρησιμοποιούν όπλο κρότου, κάτι που αντίστοιχα θα γίνει και για αυτό της αναισθησίας, ώστε αν παραστεί ανάγκη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Για το θέμα και το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. «Θεωρώ ότι το δασαρχείο το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να μας δώσει άμεσα την απάντηση στο αίτημα που έχουμε κάνει γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο ζώο το αγριογούρουνο σε ένα πυκνοκατοικημένο ιστό όπως είναι αυτός του δήμου Θεσσαλονίκης και του κέντρου της πόλης» δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου