ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα

ολοκληρώθηκε-η-μαθητική-παρέλαση-για-601793

Ολοκληρώθηκε η εφετινή μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πρωτεύουσας με την συμμετοχή 1878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Οι μαθητές από τα 174 δημοτικά, τα 72 γυμνάσια και τα 67 λύκεια παρελάσανε υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ενώ, όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του σώματος προσκόπων και αθλητές των special Olympics.

O αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης, που έχει ταχθεί συχνά στο παρελθόν υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων, δεν βρισκόταν σήμερα στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Πάντως εφέτος στην πλατεία Συντάγματος δεν τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική.

Πριν την παρέλαση έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνήμειο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο κοσμήτορας της Βουλής κ. Γιώργος Πάντζας.

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, ημέρα σεβασμού της μνήμης, ημέρα Ιστορίας, ημέρα για όλες τις γενιές που έκαναν την Ελλάδα να είναι ελεύθερη και δημοκρατική και ημέρα γιορτής για τη νέα γενιά, για τα παιδιά που είδαμε, για τους γονείς τους, για τους δασκαλους τους, για όσους βοηθούν η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων γενιών και καλύτερες από αυτές» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και τη νέα γενιά. Στα καλά σχολεία, τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια, στην προαγωγή της επιστήμης και της καινοτομίας. Γιατί μόνο έτσι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου