ΕΛΛΑΔΑ

Σε αναβρασμό ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

σε-αναβρασμό-ο-κορυδαλλός-για-τη-δίκη-τ-599440

Σταθερός στη θέση του για αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά στις 20 Απριλίου, είναι ο Δήμος Κορυδαλλού έχοντας ως συμμάχους φορείς της πόλης.

Για την Πέμπτη το βράδυ έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη παρουσία του δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, αντιδημάρχων, βουλευτών της περιοχής και εκπροσώπων εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων κ.ά. φορέων στην οποία θα συμμετάσχει και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, στην περιοχή του οποίου έχασε τη ζωή του ο Παύλος Φύσσας από επίθεση ατόμων που χαρακτηρίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάλογη σύσκεψη είχε γίνει και τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα φορέων και του ανέφεραν ότι αυτή η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα δεκάδες παιδιά, όλων των ηλικιών, που πηγαίνουν καθημερινά στο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνέλευση θα συζητηθούν όσα είπε στην αντιπροσωπεία των φορέων του Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση προκειμένου να τους μεταφέρουν την ανησυχία τους και να ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Κουράκη πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων που λειτουργούν στην περιοχή, ειδικά σε μια περίοδο που ξεκινά ουσιαστικά η προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από τον κ. Πανούση για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, από την πλευρά του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είπε ότι διαφωνεί με τη διεξαγωγή της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο συμμεριζόμενος την ανησυχία των φορέων της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, κάθε δυνατή λύση για να μη διεξαχθεί εκεί η δίκη.

Επίσης η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8.00 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το θέμα θα συζητηθεί και στη Βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης ο βουλευτής Β’ Πειραιά με Το Ποτάμι κ. Νίκος Ορφανός ζητώντας -μεταξύ άλλων- να ενημερωθεί εάν μελετάται η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης και εάν έχουν σχεδιαστεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να μη διαταραχθεί η ομαλή ζωή της πόλης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου