ΕΛΛΑΔΑ

Κουράκης: Θα εξεταστούν από την αρχή όλες οι μετατάξεις εκπαιδευτικών

κουράκης-θα-εξεταστούν-από-την-αρχή-όλ-597571

Θα εξεταστούν από την αρχή οι 5700 μετατάξεις της τελευταίας διετίας, όπως ανέφερε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης σε εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Ελλάδα που επισκέφθηκαν το κτίριο του Αμαρουσίου και έθεσαν το θέμα των μετακινήσεων συναδέλφων τους από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η άποψη που εκφράστηκε από το υπουργείο Παιδείας είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για την εξεύρεση άμεσης λύσης ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες σε σχέση με το θέμα των μετατάξεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσει σταδιακά όλα τα προβλήματα που παρέλαβε από τις προηγούμενες ηγεσίες, οι οποίες τα έκρυψαν κάτω από το χαλί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι αρχικές αιτήσεις των μετατάξεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 5.700 και που δεν έγιναν με διαφανείς διαδικασίες. Θα πρέπει, δηλαδή, να επιστέψουμε δύο χρόνια πίσω και να ελέγξουμε μία πρωτοφανή διαδικασία, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου