ΕΛΛΑΔΑ

Ιταλία: Εκθειάζει τα ελληνικά νησιά ο Τύπος της γειτονικής χώρας

ιταλία-εκθειάζει-τα-ελληνικά-νησιά-ο-τ-595473

Tο ενδιαφέρον του ιταλικού Τύπου για τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται με αφιέρωμα της La Republica στο Καστελόριζο. Στον διαδικτυακό της τόπο η ιταλική εφημερίδα αφιερώνει ρεπορτάζ 30 λεπτών στο ελληνικό νησί.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Ρώμης προβάλλει τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων του νησιού και μαρτυρίες Ιταλών που έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί και το χαρακτηρίζουν «επίγειο παράδεισο».

Την ίδια ώρα, οι ξενοδόχοι του νησιού δηλώνουν βέβαιοι ότι φέτος τα δωμάτιά τους θα γεμίσουν και πάλι, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν ήρεμες διακοπές, σε επαφή με την φύση.

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, σε ρεπορτάζ του από την Σαντορίνη και την Μύκονο, τονίζει ότι «όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος» και ότι «η Ελλάδα εντυπωσίασε με την ιδέα της για νησιά covid safe». Παράλληλα, ασκεί κριτική στις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών νησιών της χώρας, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος, η δημόσια τηλεόραση RAI, αναφέρεται στο πόσο «μαγνητίζουν τους Ιταλούς» τα νησιά του Αιγαίου και στην μεγάλη πιθανότητα, η φετινή τουριστική περίοδος, να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου