ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευόπουλος: Προβληματικές οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης της Χ.Α. στις φυλακές Κορυδαλλού

παρασκευόπουλος-προβληματικές-οι-συ-593659

«Προβληματικές», χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να βρούμε εναλλακτική λύση». Το θέμα έθεσε με σχετική ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κάνοντας λόγο για «εμβληματική δίκη ως προς την προάσπιση της Δημοκρατίας ενάντια στην βία και στο νεοναζισμό». «Είναι μια ιστορική δίκη που πρέπει να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της με τον καλύτερο τρόπο», είπε κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή ότι «σε προηγούμενες δίκες της, οι χώροι κατακλύζονται από μέλη της τα οποία τρομοκρατούν και λοιδορούν μάρτυρες και δημοσιογράφους κάτι που επηρεάζει την πορεία της δίκης». Και χαρακτήρισε τον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού ακατάλληλο, προκρίνοντας την ανάγκη η δίκη να διεξαχθεί «στο κέντρο της Αθήνας», όπως και να υπάρχει άμεση πρόσβαση στα πρακτικά.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμμερίστηκε τα επιχειρήματα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας ότι είναι μια δίκη ακραία από πλευράς μεγεθών, με τόσο μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων. Ωστόσο, είπε ότι βρέθηκε απροετοίμαστη η χώρα από άποψη υποδομής, ενώ ανέφερε ότι η προετοιμασία είχε αρχίσει επί υπουργίας Αθανασίου και παρότι έθεσε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου το θέμα, ώστε να παραχωρηθεί άλλος χώρος, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι το αρμόδιο τριμελές συμβούλιο του Εφετείου όρισε ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. «Παρά τα προβλήματα η αλλαγή της αίθουσας δεν είναι δυνατή», είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι έχουν προβλεφθεί 153 θέσεις για κοινό, 128 θέσεις δικηγόρων και σε διπλανή αίθουσα θα είναι ο χώρος των δημοσιογράφων.

Μάλιστα είπε ότι από εκεί και πέρα αν κατά την έναρξη της δίκης τεθεί το θέμα και αν διαπιστωθεί αδυναμία διεξαγωγής της και υπάρξει αναβολή, τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει την ευθύνη να αναζητήσει άλλον χώρο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου