ΕΛΛΑΔΑ

Χαρακόπουλος: «Ο Τσίπρας δεν πείθει ούτε τα στελέχη του»

χαρακόπουλος-ο-τσίπρας-δεν-πείθει-ού-592520

«Θλιβερή συνέχεια των πιο αναχρονιστικών πολιτικών αντιλήψεων που δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σήμερα φορέας των χειρότερων παραδόσεων λαϊκιστικής αντίληψης, κολλημένος στην ιδεοληψία του παρελθόντος» είπε ο κ. Χαρακόπουλος παρατηρώντας ότι «οι μεγαλόστομες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύονται από οποιοδήποτε ρεαλιστικό σχέδιο».

«Οι θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πείθουν ούτε και τα διακεκριμένα στελέχη τους. Οι υποσχέσεις του δεν έχουν αντίκρυσμα, διότι λεφτά δεν υπάρχουν. Η κότα με τα χρυσά αυγά έμεινε στα παραμύθια» είπε και πρόσθεσε: «Η βελόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχώς κολλημένη στο “όχι σε όλα”. Δυστυχώς, όμως σε όσους ονειρεύονται Οκτωβριανές, Σεπτεμβιανές, Νοεμβριανές επαναστάσεις, ο λαός δεν τους ακολουθεί και η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα αναβάλλεται επ΄ αόριστον».

Για τον τομέα ευθύνης του ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, τις επόμενες ημέρες αποκαθίσταται στα περσινά επίπεδα, τόσο η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, όσο και η εξισωτική αποζημίωση σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Χτες, υπογράφηκε η δέσμευση πίστωσης για επιπλέον 28,5 εκατομμύρια για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης μετά την επίσημη έγκριση του σχετικού αιτήματός μας από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Για την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών που προχωρούν σε σχέδια βελτίωσης των εκμεταλλεύσεων τους ή δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, τέθηκε σε λειτουργία το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με κουμπαρά 253 εκατομμυρίων ευρώ και με επιτόκιο κάτω του 4%. Εντός του έτους θα υπάρξει καινούργια προκήρυξη του προγράμματος νέων αγροτών ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο να μπει νέο αίμα στην πρωτογενή παραγωγή. Στον τομέα της αγροτικής ασφάλισης πέραν των μειώσεων στα τέλη εκτίμησης και επανεκτίμησης σε βασικές καλλιέργειες, στο πλαίσιο βελτίωσης του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ εξετάζεται θετικά την επιδότηση του ασφαλίστρου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη νέα αγροτική περίοδο. Την επόμενη επταετία, μέσω της ΚΑΠ, θα εισρεύσουν στην Ελλάδα σχεδόν 20 δις ευρώ ως άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες αλλά και με τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης. Στο σημείο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός στράφηκε στον αγροτικό κόσμο και ζήτησε «να αναλογιστούν τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που επικρατούσαν οι τυχοδιωκτικές και ανεδαφικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα συνέβαινε αν έμπαινε σε κίνδυνο η θέση μας στην ΕΕ. Τι θα συνέβαινε αν σταματούσαν οι χρηματοδοτικές μας ροές προς την αγροτική μας παραγωγή».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου