ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν τα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου με τα 20.000 όπλα

ανοίγουν-τα-εμπορευματοκιβώτια-του-π-590945

Ξεκίνησε σήμερα το άνοιγμα των εμπορευματοκιβωτίων του φορτηγού πλοίου «Νουr M», το οποίο εντοπίστηκε την Παρασκευή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός οπλισμού που περιέχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του πλοίου βρέθηκαν 20.000 καλάσνικοφ και πυρομαχικά, όπως σφαίρες. Το «Νουr M» έφερε σημαία της Σιέρα Λεόνε και εντοπίστηκε να κινείται πλησίον των Ιμίων.

Το φορτηγό πλοίο, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνα, είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ από τότε που αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του Λιμενικού άλλαζε συνεχώς πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην πληροφορία για το λιμάνι του προορισμού του, καθώς από το σύστημα marin trafik είχε δηλωθεί το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν ως προορισμός η Τρίπολη της Λιβύης, ενώ ο πλοίαρχος αρχικά δήλωσε το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώνονται διαρκώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, ενώ παρέχεται ενημέρωση και σε αρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων, όπως του Δημόσιας Τάξης και του Εθνικής Άμυνας. Οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Μπαντιάς μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Ρόδο για να ενημερωθούν προσωπικώς για τις έρευνες.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου