ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται στην Αθήνα τα «έξυπνα εισιτήρια»

έρχονται-στην-αθήνα-τα-έξυπνα-εισιτή-590914

Επένδυση ύψους 29,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό τού συστήματος έκδοσης εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αυτή τη συγχρηματοδότηση από τα ταμεία της Ε.Ε. πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει μετρό, τραμ και λεωφορεία. Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών «έξυπνων εισιτηρίων» που θα αντικαταστήσουν τα εισιτήρια αλλά και νέο σύγχρονο εξοπλισμό για τη θεώρηση των εισιτηρίων και τη διέλευση των επιβατών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτική επίτροπο Γιοχάνες Χαν, το σχέδιο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, τους επισκέπτες και τους τουρίστες.

«Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα προτεραιότητας που έχουν καθορίσει οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας», σημείωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου