ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

συνεχίζονται-οι-αντιδράσεις-για-τη-δί-590864

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, με τον δήμαρχο και φορείς της περιοχής να ζητούν να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης δήμος, μαζικοί φορείς και κάτοικοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, την ίδια μέρα από τις 11:30 θα κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Στην κινητοποίηση αναμένεται να παραβρεθούν οι βουλευτές Β’ Πειραιά (όπως του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και από το Ποτάμι που με Ερωτήσεις τους έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή), ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και φορείς.

Την Τρίτη ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, σε συνάντηση που είχε με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, και Παιδείας, Τάσο Κουράκη, επέδωσε ψήφισμα για μεταφορά της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής, εκτός φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κ. Κασιμάτης παρουσίασε λεπτομερώς όλους τους κινδύνους και την κοινωνική αναστάτωση που θα προκαλέσει η διεξαγωγή της δίκης στην πόλη, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι Πανούσης και Κουράκης συμφώνησαν να επικοινωνήσουν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στο αίτημα του δήμου για μεταφορά του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Η πολιτική φόρτιση στην περιοχή, στην οποία η δράση της Χρυσής Αυγής είναι πιο έντονη από οπουδήποτε αλλού, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είναι για τον κ. Κασιμάτη άλλος ένας λόγος για να μη γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, ενώ η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τα μέλη του ΠΑΜΕ έγινε στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει τεράστια φόρτιση. Η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγινε στην Άμφισσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν τη δίκη μακριά από τον Κορυδαλλό. Η Χρυσή Αυγή έχει τη μεγαλύτερη δύναμή της εδώ και είναι το μόνο κόμμα που συμφωνεί με την απόφαση» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8.00 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Την ίδια ημέρα έχει αποφασιστεί να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου