ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Προβλήματα στα σχολεία από τη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό

υπουργείο-παιδείας-προβλήματα-στα-σχ-590008

Λόγω της γειτνίασης των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με πολλά σχολεία, η δίκη της Χρυσής Αυγής θα δημιουργήσει προβλήματα στις Πανελλαδικές αν πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο, εκτιμά το υπουργείο Παιδείας.

Κοντά στις φυλακές, όπου έχει δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, βρίσκονται έντεκα σχολικές μονάδες και δύο εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών.

«Με δεδομένο με ότι η εν λόγω δίκη αναμένεται αφενός να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολιτών, οργανώσεων, συλλόγων, δημοσιογράφων κ.ά., είναι προφανές ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μάλιστα την περίοδο προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης.

«Ως εκ τούτου, αμφότεροι οι υπουργοί ευελπιστούν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι δικαστικές Αρχές θα σταθμίσουν τους παραπάνω παράγοντες και θα επιλέξουν κάποια άλλη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης» καταλήγουν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου