ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιφ. Καμτσίδου πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης

η-ιφ-καμτσίδου-πρόεδρος-εθνικού-κέντρ-589959

Ανέλαβε την Τετάρτη τα καθήκοντά της η νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Ιφιγένεια Καμτσίδου, η οποία είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κ. Καμτσίδου ανέλαβε καθήκοντά παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η κ. Καμτσίδου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, έχει αναγορευτεί διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre και, μεταξύ άλλων, έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και μελέτες που επικεντρώνονται σε ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών και προστασίας των συνταγματικών δικαιωμάτων.

Αντίδραση ΝΔ και δήλωση Μητσοτάκη.

Στον διορισμό της κ. Καμτσίδου αντέδρασε άμεσα η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση.

«Ο κ. Κατρούγκαλος, αφού διόρισε τους συνεργάτες του γραφείου του, προχώρησε και στο διορισμό της συμβίας του υπουργού Δικαιοσύνης ως πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)» ανακοίνωσε η ΝΔ

Πρώτη φορά στην ιστορία δύο ζευγάρια υπουργών βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τόσο το ζεύγος Δρίτσα, όσο και το ζεύγος Παρασκευόπουλου.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Κατρούγκαλου και αυτό είναι το νέο ήθος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση «με την οποία ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βουτση, το λόγο που ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Ιωάννη Χρυσουλάκη, με τη συμπλήρωση μόλις πέντε μηνών από την αξιοκρατική επιλογή του και μιας εβδομάδας από το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, καθώς και το λόγο που δεν ακολουθήθηκε η πεπατημένη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να πληροφορηθεί «ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η νέα πολιτική ηγεσία μέσω της επιλογής της κυρίας Καμτσίδου; Της κομματικής εύνοιας; Της πελατειακής σχέσης; Του νεποτισμού; Ή και των τριών μαζί»;

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου