ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός κατέβασε τυφλή από το λεωφορείο λόγω του σκύλου-οδηγού της

οδηγός-κατέβασε-τυφλή-από-το-λεωφορεί-5899

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε η ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα» και τυφλή η ίδια, όταν ο οδηγός λεωφορείου στο οποίο επέβαινε της ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της τον σκύλο της. Όταν η ίδια αρνήθηκε, ο οδηγός κάλεσε την Αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στο λεωφορείο 461 με κατεύθυνση προς τον σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι.

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου επιβιβάστηκε μαζί με την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της, Μέη, στο λεωφορείο από την οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

Αν και ο οδηγός δεν αντέδρασε αμέσως, στην πορεία φαίνεται πως η παρουσία τους τον ενόχλησε, με αποτέλεσμα να τους ζητήσει να κατέβουν από το λεωφορείο.

Παρά τις παραινέσεις αρκετών επιβατών, που την υπερασπίστηκαν, αλλά και παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία επιτρέπει την παρουσία σκύλων-οδηγών σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο χώρος εκείνος επέμενε. Προχώρησε, μάλιστα, και ένα βήμα παραπέρα, καλώντας την Αστυνομία.

«Με περίμεναν εννέα αστυνομικοί στη στάση για να συλλάβουν εμένα και το σκύλο μου» είπε η κ. Γκέρτσου στον ΑΝΤ1.

Τελικά, ο οδηγός, η Ιωάννα-Μαρία και η Μέη κατέληξαν όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, όπου η ίδια κατέθεσε μήνυση.

Στον οδηγό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα παραπεμφθεί προκειμένου να κριθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο βάσει του κανονισμού της εταιρείας.

Η είδηση η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις έγινε γνωστή από την ανάρτηση της Ιωάννας- Μαρίας στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου