ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στον Δημόσιο Τομέα

ψηφίστηκε-το-νομοσχέδιο-για-τις-ρυθμί-588449

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και των τροπολογιών έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά σε ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.

Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πολλές βελτιωτικές αλλαγές του νομοσχεδίου ενώ έκανε δεκτές και βουλευτικές τροπολογίες.

Ανάμεσα τους και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την εξαίρεση από την κινητικότητα αθλητών που έχουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διακρίσεις και η οποία έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνο η Χρυσή Αυγή την καταψήφισε.

Ομόφωνα έγινε δεκτή η τροπολογία των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στις αποζημιώσεις των απολυμένων από τις θυγατρικές του ΕΟΜΕΧ. Απαντώντας στο αίτημα βουλευτών, να αυξηθεί το προβλεπόμενο κονδύλι των 754.000 ευρώ έτσι ώστε, όπως υποστήριξαν, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει έστω και ένας πρώην εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, τόνισε ότι έγινε τιτάνια προσπάθεια με το υπουργείο Οικονομικών ώστε οι άνθρωποι που είναι εκτός εργασίας εδώ και 2 χρόνια και είναι άνεργοι χωρίς να μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα, να μπορέσουν να πάρουν τις 15.000 ευρώ.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου