ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κρήτη λάτρεις των Γερμανών αλεξιπτωτιστών παρά την ακύρωση της ναζιστικής φιέστας

στην-κρήτη-λάτρεις-των-γερμανών-αλεξι-587941

Σάλο είχε προκαλέσει πριν από ένα μήνα η απόφαση μιας φιλοναζιστικής οργάνωσης υπό το όνομα «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Κρήτη για «να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 με ευθείες αναφορές στο Γ΄ Ράιχ.

Η εκδήλωση είχε ακυρωθεί έπειτα από τη σωρεία αντιδράσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται πως έφτασαν στο νησί. Μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην έκθεση που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής σελίδας, δύο Γερμανοί άνδρες νεαρής ηλικίας επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ πάνω τους έφεραν τατουάζ σταυρούς και σύμβολα που παραπέμπουν ευθέως στους αλεξιπτωτιστές του Γ΄ Ράιχ.

Πληροφορίες της σελίδας αναφέρουν πως στις προθέσεις τους είναι να επισκεφθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα τα Χανιά και συγκεκριμένα το Μάλεμε, όπου βρίσκεται το Γερμανικό Νεκροταφείο με τους νεκρούς αλεξιπτωτιστές και όλους τους Γερμανούς στρατιώτες που έπεσαν στην Κρήτη κατά την διάρκεια της Μάχης και της Κατοχής που ακολούθησε.

Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε καταγγείλει πριν από ένα μήνα ο συγγραματέας Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης μέσω Facebook.

Είχε αναφέρει ότι στην Κρήτη θέλουν να πραγματοποιήσουν ναζιστικής έμπνευσης φιέστα μία φιλοναζιστική οργάνωση υπό το όνομα «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών». Μάλιστα σύμφωνα με την ανάρτηση οι Γερμανοί ήθελαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση τον ερχόμενο Μάιο στην Κρήτη για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» με φόντο την επέτειο των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου