ΕΛΛΑΔΑ

Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας: Αν θέλαμε θα μπαίναμε στη Βουλή

αναρχική-ομάδα-ρουβίκωνας-αν-θέλαμε-θ-586475

«Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο» αναφέρει σε κείμενο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο η Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας για την εισβολή στη Βουλή.

Οι αντιεξουσιαστές επικρίνουν την κυβέρνηση για το θέμα των κρατούμενων απεργών πείνας, λέγοντας πως φέρει «σε απόλυτο βαθμό την πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί» και προειδοποιούν με «κανονικές εισβολές» εάν «φτάσουμε στα χειρότερα».

«Τελικά ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι. Ένα καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο; Για εμάς πάντως φέρουν σε απόλυτο βαθμό την πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας. Αν φτάσουμε στα χειρότερα, να ξέρουν όλοι ότι τότε μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και κανονικές εισβολές» αναφέρουν, σημειώνοντας:

«Υπάρχει η κριτική ότι τώρα, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πράγματα που με άλλες κυβερνήσεις δεν γίνονταν, με το επιχείρημα ότι απολαμβάνουμε μιας ιδιότυπης ’ανοχής’ από τη σημερινή πολιτική εξουσία. Απαντάμε: Το 2008 με τις γενικευμένες συγκρούσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, ποιανών την ανοχή απολαμβάναμε; Μήπως των υπουργών της δεξιάς; Όταν κρατήθηκε όμηρος ο Βενιζέλος στο πολυτεχνείο με κυβέρνηση ΝΔ τι είδους πολιτικό κενό εκμεταλλευτήκαμε; Όταν πηγαίναμε στα σπίτια, του τότε πρωθυπουργού Σημίτη και πρόσφατα στου Σαμαρά υπήρχε και τότε ’κατειλημμένο κράτος’ και ’ξέφραγο αμπέλι’; Το 1991 με τις γενικευμένες συγκρούσεις μας έκλεινε το μάτι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;»

«Ανέκαθεν τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτυσσόταν στόχευαν τους εκάστοτε διαχειριστές που υπήρχαν στη κυβερνητική εξουσία όταν λάμβανε χώρα μια απεργία πείνας» προσθέτουν.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των κρατούμενων απεργών πείνας, τονίζουν πως «είναι πλέον οριακή» και πως «τα ιατρικά ανακοινωθέντα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες. Είμαστε στο παρά πέντε».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου