ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια στο Κερατσίνι

τρεις-συλλήψεις-για-παράνομα-τυχερά-π-585545

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα (υγειονομικού ενδιαφέροντος) στο Κερατσίνι, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, μία 44χρονη ημεδαπή υπεύθυνη του καταστήματος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και ένας 36χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συμμετείχε ως παίκτης στα απαγορευμένα τυχερά παίγνια.

Επιπλέον, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ των θαμώνων συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πέντε πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (ανασφάλιστη εργασία της 44χρονης υπεύθυνης), μη επίδειξη του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και μη καταβολή του νομίμου τέλους για δύο ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για την διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επιπλέον, για τις παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου