ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε δυτική Ελλάδα και Αττική

εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-διακινούσε-με-584687

Σπείρα πoυ διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της Αττικής εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, συλλαμβάνοντας 13 άνδρες, ηλικίας από 27 έως και 69 ετών, ανάμεσά τους και ο 60χρονος αρχηγός της σπείρας, καθώς και μία γυναίκα 51 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης είχε ως βασικό συστατικό την πώληση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια τις πωλούσαν σε μικρότερες ποσότητες στους τοξικομανείς.

Η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν αλλά και αυτών που διακινήθηκαν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ. Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο και Αττική.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες, με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει τη σπείρα από τον Νοέμβριο του 2018 με αρχηγό τον 60χρονο, ο οποίος με ακόμη τέσσερις συλληφθέντες συγγενείς του αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της.

Οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διαχειριστές και διακινητές κάνναβης, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost – phones).

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν, μεταξύ άλλων, περίπου 125 κιλά κάνναβης, 162 γραμμάρια κοκαΐνης, 114 γραμμάρια ηρωίνης, 10 όπλα, 145 φυσίγγια, τρεις ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας, πολλές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 18.500 ευρώ κ.ά.

Σε ότι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζες που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε ότι αφορά τα κατασχεμένα όπλα επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και ένα περίστροφο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε χώρο στάθμευσης, 44χρονου διακινητή στην Αθήνα.

Επιπλέον, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά ετών για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών.

Πηγή: Kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου