ΕΛΛΑΔΑ

Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

εκατομμύρια-λαθραία-τσιγάρα-κατασχέ-583250

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, σε δύο εμπορευματοκιβώτια από τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ, εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Στα δηλωθέν εμπόρευμα του φορτίου αναγράφονταν είδη εξοπλισμού μπάνιου και σπιτιού.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 923 χαρτοκιβώτια με 9.230.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας RICHMAN και το δεύτερο 1.000 χαρτοκιβώτια με 10.000.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας R.G.D.

Οι συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρων δεν παρασκευάζονται από νόμιμες καπνοβιομηχανίες και δεν έχουν πιστοποίηση και άδεια νόμιμης κυκλοφορίας σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία του ΣΔΟΕ και το Ε’ Τελωνείο Πειραιά για τον εντοπισμό των παραληπτών.

Στο μεταξύ σημαντική ποσότητα από 23.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν, μετά την εξάρθρωση συμμορίας στη Βέροια.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έκαναν έρευνα σε φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι 36χρονου που συνελήφθη.

Το φορτηγό ανήκει σε 26χρονο βούλγαρο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας.

Ειδικότερα βρέθηκαν 23.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων από διάφορες μάρκες και μια ταινία κόλλησης που χρησιμοποιούταν για τη συσκευασία των τσιγάρων.

Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου