ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία χωρίς τέλος – Αδερφάκια τα τέσσερα παιδάκια που πνίγηκαν

τραγωδία-χωρίς-τέλος-αδερφάκια-τα-τέ-583060

Σοκ και θρήνο έχει προκαλέσει η νέα τραγωδία με παράνομους μετανάστες, αυτή τη φορά στο Ιόνιο, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά.

Όταν ενημερώθηκε το λιμενικό περίπου στις 7.30 το πρωί ήταν πλέον αργά. Λίγο νωρίτερα περίπου 27 μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή πιθανότατα στη γειτονική Ιταλία στοιβάχτηκαν σε μια μικρή πλαστική βάρκα.

Η βάρκα ήταν ακόμη δεμένη με τον κάβο στα βράχια στην παραλία Πάλαιρος απέναντι από τη Λευκάδα, όταν το πιο πιθανό λόγω του «υπεράριθμού» αναποδογύρισε παρασύροντας στον θάνατο 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τα τέσσερα παιδιά από 3 έως 6 χρόνων, τρία αγοράκια και ένα κοριτσάκι

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Λευκάδας, κατά πάσα πιθανότητα τα τέσσερα παιδιά ήταν αδέρφια.

Δώδεκα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από την αναποδογυρισμένη καρίνα η οποία έγινε ο υγρός τάφος τους. Ακόμη 15 κατάφεραν να διασωθούν και να βγουν μόνοι τους στα βράχια απ’όπου ειδοποήσαν τις αρχές.

Αρχικά εντοπίστηκαν οκτώ νεκροί (τέσσερις ενήλικες και τα τέσσερα παιδιά), οι οποίοι περισυνελέγησαν από τα σκάφη του λιμενικού. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, εντοπίστηκαν τέσσερις επιπλέον νεκροί εγκλωβισμένοι στο αναποδογυρισμένο σκάφος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας καθώς και στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για προληπτικές εξετάσεις. Οι περισσότεροι είχαν πάθει υποθερμία ωστόσο η κατάστασή τους δεν κρίνεται από τους γιατρούς ως σοβαρή.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας από τη Βουλή εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία ενώ διαβεβαίωσε πως «η χώρα θα κάνει ό,τι μπορεί, για να περιθάλψει τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι διεσώθησαν».

pamepreveza.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου