ΕΛΛΑΔΑ

Φοβούνται νέα κατολίσθηση στην Κάμενα Ηλείας

φοβούνται-νέα-κατολίσθηση-στην-κάμεν-583000

Με τον φόβο μιας νέας κατολίσθησης ζουν οι κάτοικοι της Κάμενας στην Ηλεία που το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν… αποκλεισμένοι.

Ένας χωμάτινος όγκος που παρέσυρε μικρούς βράχους, αποκολλήθηκε από την πλαγιά και κατέληξε στον κεντρικό δρόμο, αποκλείοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Με το πρώτο φως της ημέρας, ο πρόεδρος του χωριού, Θεόδωρος Μάσσιας, ενημέρωσε τον δήμαρχο, Θύμιο Κοτζιά, και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γεωργακόπουλο και η ανταπόκριση των οποίων ήταν άμεση.

Η επιχείρηση καθαρισμού του δρόμου με απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων, των βράχων και των δέντρων που είχαν παρασυρθεί μαζί, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφενός γιατί η βροχή συνεχιζόταν και αφετέρου γιατί το κατολισθητικό φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη και υπήρχε κίνδυνος πτώσης ενός τεράστιου βράχου που κρεμόταν ουσιαστικά πάνω από τα… κεφάλια τους.

«Είχαμε και στο παρελθόν μικροκατολισθήσεις, αλλά τέτοιο πρόβλημα δεν είχαμε ποτέ. Το χωριό είναι αποκλεισμένο από τον κεντρικό δρόμο, αλλά ευτυχώς υπάρχει διέξοδος από άλλο, αγροτικό δρόμο, που οδηγεί στην παλιά εθνική οδό. Από εκεί πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων και από εκεί μετακινήθηκαν και τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους», εξηγεί ο πρόεδρος της Κάμενας κ. Μάσσιας.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, ενώ λίγο αργότερα κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών έκανε αυτοψία, καθώς και ο δήμαρχος κ.Κοτζιάς.
«Στην Κάμενα είχαμε το πιο σοβαρό πρόβλημα, αφού κατολίσθησε χωμάτινος όγκος 100 και πλέον κυβικών, μαζί με πέτρες, στον κεντρικό δρόμο, στην είσοδο του χωριού. Το πρόβλημα δεν λύνεται με την απομάκρυνσή τους από τα μηχανήματα του δήμου, γιατί στην πλαγιά υπάρχει ένας πέτρινος όγκος, ο οποίος υπάρχει φόβος να αποκολληθεί», σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ο δρόμος άνοιξε αργά το μεσημέρι, μετά και την πλύση του οδοστρώματος που έγινε με όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας και δυο άντρες, που καθάρισαν τον δρόμο από τις λάσπες.

patrisnews.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου