ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια

κατατέθηκε-η-πρόταση-της-νδ-για-την-σύσ-581794

Κατατέθηκε στην Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της πορείας της οικονομίας, της προσφυγής της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης και της ανάγκης υπογραφής δανειακών συμβάσεων και της επικαιροποίησής τους, δηλαδή τα μνημόνια.

Η πρόταση της ΝΔ αφορά την περίοδο από το 1981 μέχρι και σήμερα και αυτό «για να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της κρίσης που οδήγησε στο Μνημόνιο και οι χειρισμοί που έγιναν πριν και μετά την υπογραφή του Μνημονίου, δηλαδή από την εποχή που άρχισε να διογκώνεται το χρέος και να παραλύει ο παραγωγικός ιστός της χώρας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τονίζεται ότι για την περίοδο από το 1981 μέχρι τον Φεβρουάριο 2010 ισχύει πλήρως η πρόταση που είχε καταθέσει το κόμμα στις 26.2.2010, ενώ σημειώνεται ότι για την πλήρη διερεύνηση του θέματος θα πρέπει να επιμηκυνθεί μέχρι και σήμερα. Υποστηρίζεται δε ότι «σε κάθε περίπτωση η εξεταστική επιτροπή που προτείνεται πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες της μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης του μνημονίου που ζήτησε και έλαβε η σημερινή κυβέρνηση ως τα τέλη Ιουνίου». «Διαφορετικά, κάθε τέτοια συζήτηση όπως και αυτή της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει η κυβέρνηση, λειτουργεί μόνον αποπροσανατολιστικά, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου