ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος ψάχνει απαντήσεις!

ο-γιώργος-ψάχνει-απαντήσεις-581237

Ερωτηματολόγιο στους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μοίρασε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό της περιόδου της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.

Με την κίνηση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συγκεντρώσει τις απόψεις των ανθρώπων που συνεργάστηκε μαζί τους επί ενάμιση χρόνο και να εξαχθούν συμπεράσματα, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου ζητά την καταγραφή γεγονότων και ιστοριών από την περίοδο της διακυβέρνησής του, τις αντιστάσεις που συνάντησαν στην εφαρμογή της πολιτικής τους αλλά και να καταγράψουν τους αντιπάλους ή και τους συμμάχους που είχαν στο έργο τους.

Μερικά από τα ερωτήματα που θέτει στους συνεργάτες του ο κ. Παπανδρέου είναι τα εξής:

• Επέλεξε τουλάχιστον 15 γεγονότα, ιστορίες, πολιτικές ή προσωπικές στιγμές που θεωρείς ότι αξίζει να καταγραφούν στη διάρκεια της διετίας 2009-2011.

• Πέρα από τα βασικώς προσωπικά γεγονότα που θα περιγράφεις, χρήσιμο είναι να απαντήσεις και για τις βασικές μας πολιτικές είτε τις γενικότερες, είτε ενός τομέα τον οποίο χειρίστηκες ή παρακολούθησες.

• Ποια πολιτική, νέα πρακτική θεωρείς ότι θα πρέπει να αναδείξουμε ως θετική, να συνεχίσουμε επειδή άρχισε και πρέπει να ολοκληρωθεί, να αναθεωρήσουμε διότι δεν μας βγήκε ή αξιολογείς ως λαθεμένη επιλογή, να επεξεργαστούμε διότι αποτελεί προτεραιότητα νέα και καθοριστική για το μέλλον της χώρας ή ενός τομέα τον οποίο χειρίστηκες.

• Ποια γνωστά γεγονότα νομίζεις ότι πρέπει να αξιολογήσουμε, επικοινωνήσουμε, εξηγήσουμε, διαλευκάνουμε, αναδείξουμε.

• Σύμμαχοι και αντίπαλοι στην προσπάθειά μας: Στην πορεία είχαμε συμμάχους και αντιπάλους στις προσπάθειές μας. Υπήρχαν φυσικοί κοινωνικοί σύμμαχοι και αντίπαλοι. Από τη δικιά σου εμπειρία αξιολόγησε τα εξής: Ποιοι οι φυσικοί σύμμαχοι, ποιοι οι βασικοί σύμμαχοι, ποιοι οι φυσικοί αντίπαλοι, πώς χειριστήκαμε τις συμμαχίες ή τους αντιπάλους στην προσπάθειά μας, ποια θα ήταν μια συμμαχία δυνάμεων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις αλλαγές που εσύ θεωρείς απαραίτητες για τη χώρα;

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου