ΕΛΛΑΔΑ

“Είσαι πολύ όμορφη…“: Σοκάρουν τα μηνύματα του δασκάλου στις 9χρονες μαθήτριές του

είσαι-πολύ-όμορφη-σοκάρουν-τα-μην-581204

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας 5οχρονος δάσκαλος, που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής, συνελήφθη κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση των ανήλικων μαθητριών του.

Ο δάσκαλος, που έχει συλληφθεί, παρενοχλούσε σεξουαλικά τρεις μαθήτριές του με μηνύματα μέσω Messenger, Viber και άλλων γνωστών εφαρμογών.

Τα ανήλικα κορίτσια που δεν είχαν καν κλείσει τα 10, βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στους γονείς τους και να περιγράψουν τα όσα βίωναν καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον άνδρα να στέλνει διαρκώς ερωτικά μηνύματα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενημερώθηκαν από τις οικογένειες για την αρρωστημένη δράση του 50χρονου και προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, από όπου κατασχέθηκαν ο υπολογιστής, το laptop και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι συσκευές θα “σαρωθούν” στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να διαπιστωθεί εάν κρύβουν “ίχνη” της δράσης του. Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν εάν τα τρία κορίτσια ήταν τα μόνα θύματα του δασκάλου ή και άλλες μαθήτριες είχαν δεχθεί και αυτές διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μιλήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός έχει καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα και είναι πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών.

Πώς τον ξεμπρόστιασαν οι γονείς – Tα SMS που έστελνε στις μαθήτριες

Οι γονείς των μικρών μαθητριών ήταν αυτοί που κατήγγειλαν στην αστυνομία τον δάσκαλο, όταν έπεσαν στην αντίληψή τους τα μηνύματα που αντάλλασσαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένας πατέρας βλέποντας ένα ύποπτο σχόλιο στο τετράδιο της κόρης του, υποδύθηκε το παιδί του και του έστειλε μήνυμα. Όταν αντίκρισε τα απρεπή σχόλια, απευθύνθηκε αμέσως στις αρχές.

Ο τρόπος με τον οποίο ο 50χρονος επιχειρούσε να προσεγγίσει τα παιδιά ήταν με κοπλιμέντα και με μια προσπάθεια να αποκτήσει οικειότητα μαζί τους, ζητώντας τους να του μιλάνε στον ενικό. “Είσαι πολύ όμορφο κορίτσι”, “Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις”, είναι κάποια από τα SMS που έστελνε ο συλληφθείς.

Τα SMS αυτά οι μικρές τα έδειξαν σε συμμαθητές τους και έτσι έπεσαν στην αντίληψη και άλλων γονέων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε και άλλου είδους επαφές με τις μαθήτριες ή αν τα μηνύματά του είχαν αποδέκτες και άλλα κορίτσια. Γι’ αυτό τον λόγο κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, κινητά, laptop) ώστε να ερευνηθούν τυχόν άλλα μηνύματα.

Ο 50χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, με κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων λόγω της ιδιότητάς του και προσέγγιση μέσω διαδικτύου για την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου