ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος για απάτη σε βάρος κληρικών

θεσσαλονίκη-συνελήφθη-55χρονος-για-απά-581194

Συνελήφθη, επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της Παρσκευής,55χρονος ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση καθώς το τελευταίο τρίμηνο εξαπάτησε συνολικά έξι κληρικούς, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει 77χρονο ιερέα Ναού της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 77χρονου κληρικού Ιερού Ναού της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποίατο μεσημέρι της Πέμπτης, επικοινώνησε μαζί του άτομο που του συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και του ζήτησε οικονομική βοήθεια χρηματικού ποσού 500 ευρώ για αποπληρωμή ιατρικών εξετάσεων υποτιθέμενου γνωστού του συνταξιούχου αστυνομικού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν το ψευδές των δηλωθέντων από τον κατηγορούμενο, συνέλαβαν τον 55χρονο, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, εξαπάτησε έξι ημεδαπούς – κληρικούς, ζητώντας οικονομική ενίσχυση για αποπληρωμή ιατρικών εξετάσεων υψηλού κόστους, υποτιθέμενου οικείου του προσώπου.

Σε έλεγχό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε για την εξαπάτηση του ιερέα κι ένας σουγιάς.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος ημεδαπός είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για απόπειρα απάτης σε βάρος κληρικών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για εντοπισμό τυχόν κι άλλων παθόντων.

voria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου