ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για απολυμένους και διαθέσιμους

κατατέθηκε-στη-βουλή-το-νομοσχέδιο-γι-580884

Κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα το βράδυ από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησηςτο σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» αλλά και για την πρόσληψη των αδιόριστων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή για επεξεργασία και στη συνέχεια θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου θα ψηφισθεί.

Οι ρυθμίσεις αφορούν απολυμένους και όσους βρίσκονται ακόμα σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι συνολικά 3.900 άτομα, ενώ οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που εδώ και χρόνια παραμένουν αδιόριστοι δεν ξεπερνούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου τους, τις 4.000.

Με το σχέδιο επανασυστήνονται οι υπηρεσίες που καταργήθηκαν σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων. Επανέρχεται στις παλαιές θέσεις το προσωπικό, εκτός εάν επιλέξει μέσω της νέας κινητικότητας κάποια άλλη θέση από αυτές που αντιμετωπίζουν άμεσες ανάγκες της Διοίκησης. Οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου αφορούν σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίες είχαν καταργηθεί, τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων κ.ά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου