ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι

συνεχίζουν-τις-κινητοποιήσεις-τους-ο-579563

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι κτηνοτρόφοι της χώρας και η μορφή τους θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουν τελικά οι συνάδελφοί τους από τη Λάρισα, οι οποίοι θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.

Πρόσθεσε δε ότι «δεν αποκλείεται να κλείσουμε τα Τέμπη, ενώ σίγουρη θεωρείται η κατεύθυνσή μας προς την Αθήνα, όπου θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να τεθεί το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή προς συζήτηση».

Νωρίτερα σήμερα οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου για περίπου δύο ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΕΚ με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο. Ο κ. Χαρακόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τη ζωονόσο ευλογιά.

Επισημαίνεται ότι στο ψήφισμα που τους επέδωσαν οι κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ζητούν την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης, στήριξης και προστασίας των κτηνοτροφών, μέτρα για την προστασία της φέτας, καλύτερες τιμές στο γάλα και το κρέας με ταυτόχρονη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, άμεση πληρωμή όλων των επιδοτήσεων, νομιμοποίηση όλων των σταυλικών εγκαταστάσεων και απαλλαγή τους από κάθε είδους φορολόγηση.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου